Omul este un animal social, iar toate reușite oamenilor se datorează nu acțiunii lor solitare ci colaborării și cooperării. Reușita în viață, după cum cu toții am observat deja, nu e a „lupului singuratic” ci a „jucătorului în echipă”.

Oamenii care lucrează activ la dezvoltarea unui cerc social evoluează mult mai ușor decât ceilalți, pentru că însuși acest cerc social le furnizează resurse de creștere. Cercurile sociale, în majoritatea cazurilor, se construiesc accidental, oamenii nedepunând eforturi conștiente în acest scop. Unii însă, cultivă relații sociale cu oameni care le-ar putea facilita evoluția și, nu în ultimul rând, cu oameni cărora ei înșiși le-ar putea fi de folos.

Networkingul, ca proces conștient și intenționat de extindere a rețelei de relații și cunoștințe, nu e de azi de ieri. De când e omul pe Pământ, oamenii de succes și-au căutat modele cu care să inteacționeze și de la care să se inspire și s-au implicat în acțiuni care să le sporească vizibilitatea. Pentru că nu e important câți oameni de valoare cunoști tu ci contează mai mult câți oameni valoroși te cunosc pe tine!

Secolul XXI a pus la dispoziția omului cel mai important instrument de socializare și de networking, Internetul! Acest instrument le permite să socializeze și să-și creeze instantaneu relații de afaceri chiar și celor aflați în emisfere diferite.

Noi credem că relațiile de afaceri sunt, la urma urmei, acte sociale guvernate de condiția umană, iar omul de afaceri inteligent și vizionar  trebuie întâi să fii pregătit să ofere ca mai apoi, în mod natural și firesc, să poată să primească.

Noi credem că Internetul nu e nici o joacă dar nici o fiță. Noi credem că, în procesul de extindere a cercului de relații. Internetul este cea mai mare oportunitate de business, de care toți ar trebui să profite.